Tüm Borçlarınızı Biz Ödeyelim
Bazen, çalışma hayatına başladığınız andan itibaren borç ödüyormuşsunuz gibi geliyor olabilir. Düzenli olarak maaş almaya başlayınca, ihtiyaçlar da aynı oranda artmaya başlar. Bu yüzden de, daha fazlasını, daha iyisini istemeye de başlarsınız. Ancak, doğru bütçe ayarlaması yapmadığınız takdirde, kendinizi bir anda da borç batağının içerisinde bulabilirsiniz.
Yaşadığımız dönem içerisinde de, geçim derdi düşünülünce borçlanmadan bir şeylere sahip olabilmek de neredeyse imkansız. Bu aşamada yapmanız gereken en önemli taktik tek bir yere borçlanmak. Bir yere 100 Lira, diğer yere 50 Lira derken, toplamda tüm maaşınızı parça parça bir yere ödüyor konumuna düşebilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda tüm borçlarınızı biz ödeyelim diyenlerle anlaşmayı düşünebilirsiniz.
Bilgi: Borç Ödeme Taahhütnamesi Nedir?
Öncelikli olarak borç batağına düşmeden önce ilk yapmanız gereken doğru bütçe ayarlaması yapmak olacaktır. Kendinize göre öncelik sıranızı belirleyin. Daha sonra harcama yapsanız da olur dediğiniz şeyler için biraz daha bekleyebilirsiniz. Her şeye bir anda sahip olmak istediğinizde, hiçbirine sahip olamama ihtimaliniz de var. Fakat bu önerilerimiz başlangıç aşamasında yapmanız gereken şeyler. İş işten geçti, toparlanma nasıl olur diyorsanız, bunun için de size bir kaç önerimiz olacak.
Bankalardan kredi alamıyorsanız ve tüm borçlarınızı tek bir çatı altında altında toplamak istiyorsanız bu konuda size finansal destek olacak, senetle kredi veren şirketler ile anlaşmayı düşünebilirsiniz. Şirketlere gittiğinizde, toplam bir borç bedeli çıkartıyorsunuz. Onlar da sizin için borçlarınızı teker teker ödüyor. Bu sayede sadece bir noktaya borcunuz oluyor. Parça parça yüklü ödeme yapmaktansa, tek bir yere makul taksitlerle ödeme yapmak sizin çok daha doğru bir tercih olacaktır. Hatta bu şekilde maddi durumunuzu da iyileştirerek, senet borçlarınızı da toplu toplu ödemeye başlayacaksınız.
Öneri: Biz Kredinizi Çekelim Siz Ödeyin
Borçlarınızı biz ödeyelim diyen şirketler ile anlaşma yapmadan önce tüm ayrıntıları da öğrenmeyi ihmal etmeyin. Örneğin, aylık ne kadar ödemeniz gerekecek, toplam borcunuz ne olacak, taksit ödemelerinde gecikme yaşandığında neler ile karşılaşacaksınız? Bunlar önemli konular. Diğer dikkatli olmanız gereken bir konu da, asla ve asla boş kağıda ya da senete imza atmayın. Senetlerin üzerindeki ödeme tarihiniz olan yeri dikkatlice kontrol edin ve son olarak da senet imzalarken, senet bedeli yazan yerin kapalı olmasına yani kapalı senet imzalamaya özen gösterin. Sonradan daha fazla borcun altına imza atmış olursunuz.